Studio proCard

En presentation av studio proCard i Odensbacken. Studion med de många möjligheterna till varierat ljus. Vackert belägen i parkmiljö i vackra Östernärke.

Min Studio ligger centralt beläget i centralparken det lilla samhället Odensbacken på Närkesslätten ca 25 km öster om Örebro.

Studion är en fastighet som tidigare var kapell och byggdes 1905. I detta charmiga kapell har jag numera inrett en stor studio på ca 100 kvadratmeter. Dessutom finns det ett galleri med mina bilder, samt att jag dessutom har lokaler för mitt vykortsförlag kallat kortbutiken.

Själva studion är uppdelad i tre delar.

Studiodel 1 – Traditionell studiodel

Där jag ljussätter jag mina fotograferingar med ett antal bakhängda blixtar från Bowens och Elinchrome mot olika bakgrunder.

Studiodel 2 – Unik ljusstudio

Del två av studion inrymmer en av mina Martin Ligthcomposer anläggningar. En Dansk uppfinning som fotograf Vagn Ebbe Kier i Köpenhamn kom på en gång när han var i Las Vegas på en föreställning. Principen är att man jobbar med datastyrt ljus och så kallade scanners som sitter och står i positioner runt ett produktbord. Dessa stora lampenheter är utrustade med ett otal effekter som kan sättas igång och bygga ljusbilder på bordet tillsammans med produkten.

Ett helt unikt sätt att jobba. Otroligt kostnadseffektivt på mindre produkter som man vill skapa ljusmiljöer runt. Här nedan ser man en del av anläggningen.

Det finns idag knappt 20 st i världen av denna häftiga anläggning och jag är stolt ägare till två av dom.

Studio del 3 – Smink och stylingavdelning

Del tre av studion är avdelad för smink och styling för modell / -porträttfoto. Det mesta finns att tillgå i sminkväg och en hel del kläder finns i olika stilar för att göra snygga och roliga bilder. Några peruker finns dessutom att tillgå om det skulle behövas.


Kameror och datorer mm i studion

Jag jobbar med kameror från PhaseOne och Canon och har 3 st bakstycken från PhaseOne. Den senaste är en Phase One 645 DF

Canonkamerorna är Canon 5 D Mark III, Canon 5 D mark IV och Canon 7 D mark II

Bilderna behandlas i både PC- och Macmiljö i enligt konstens alla regler. Hela förloppet är självklart ICC styrt.

För utskrift använder jag med förkärlek Epsons skrivare.

Skärmarna kommer från Eizo och kaffet från Nespresso och Gevalia.

*” anger obligatoriska fält

Lämna gärna ett meddelande så kontaktar jag dig snarast

Jag värnar om din integritet. De uppgifter du lämnar här använder jag endast för att hantera det här ärendet. Läs mer i min integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.